Відкриття соціального городу “ОгоРодина”

Назад

«ОгоРодина» – це соціально-освітній проект Парку культури та компанії «Сингента» у інноваційному форматі арт-простору. Він покликаний ознайомити містян зі сферою сільського господарства у зрозумілій, цікавій і креативній формі.

Представники «Сингенти» коментують, що сама назва ініціативи «ОгоРодина» народилася із слів «родина» і «го’родина» – поняття, що по-справжньому близькі кожному українцю. З давніх часів вважалося, що родина, яка шанувала працю на землі, завжди мала гарний врожай і запашний хліб на обідньому столі. Тому проект акцентує увагу на актуальності агарної діяльності, зокрема, на взаємозв’язку екології, сільського господарства і аграрного бізнесу.

«ОгоРодина» – багатоцільова ініціатива : охоплюються як освітні, так і культурно-мистецькі активності. Формат заходу дозволяє відчути себе справжнім фермером! Гості не тільки створюють овочеві грядки, із задоволенням висаджують розсаду капусти, томатів, перцю, баклажанів, салатів тощо, ставлять питання щодо правильної посадки і догляду за рослинами, але й можуть присвятити деякій час творчим справам, хенд-мейду у дусі «агро». Усі охочі запрошуються до майстр- класів із вирізання фігурок із овочів, створення картин із насіння, участі в агро вікторині з агротематики.

В рамках заходу діє зона лекторію від фахівців «Сингенти». Дорослі дізнаються знаходять відповіді на на актуальні теми сьогодення: яку роль відіграють наука і сучасні технології у виробництві якісних продуктів харчування? чи всі продукти з приставкою «еко», «органік», «біо» безпечні для здоров’я людини і приносять користь? як вибрати якісні овочі? що таке мікотоксини у продуктах харчування? та інші.