#ПісніВійни — як минув День захисників у Парку Культури [Фото. Відео]

Назад

У Парку культури у День захисників, у Свято Покрови, — 14 жовтня — зібралися ветерани, військові, добровольці та волонтери. До Дня захисника України військові представляли свої пісні, що зародилися під час російсько-української війни. 

“Ми повинні щодня пам’ятати про тих хлопців, які загинули, які воювали і досі залишаються на Сході. Коли бачиш байдужість – дуже болісно, – зазначила у коментарі журналістці “Еспресо.Захід” авторкою ідеї волонтерка Ірина Вовк. – Це чи не єдине свято, про яке ми маємо пам’ятати, і маємо розуміти, що відбувається. Для нас це важливо, оскільки парк є близько біля Академії сухопутних військ, близько біля 80 бригади. А пісні для того, щоб людям донести правильніше та простіше події”.

“Для нас це є дуже пріоритетний день, ми досить часто згадуємо своїх загиблих побратимів, поранених і тих, з ким втратили зв’язок. День захисника України —  день, коли ми можемо це зробити разом. Великою кількістю бійців. Після кожного заходу, ми збираємося своїм вузьким колом і згадуємо трагічні часи, але, які нам дали найкращих людей”. — каже воїн-доброволець, автор пісень Ігор Шолтис на позивний “Шульц”.