“Календар війни”: у Парку Культури — інсталяція про війну на Донбасі [Фото. Відео]

Назад

14 червня, у шості роковини катастрофи ІЛ-76 над Луганськом, у Львівському Парку Культури встановили копію цього літака в мініатюрі. Це – перший епізод інтерактивного пам’ятника.  Адже інсталяція змінюватиметься відповідно до подій на Донбасі.

Усі елементи інсталяції виготовлені за проектом і руками працівників парку: коваль Михайло Талама, столяр Андрій Лубинець й адміністрація парку працювала над ідеєю і нарешті ми змогли її реалізувати. І саме в цьому місці – у центрі Парку культури – з двох причин.

Перша – це місце щодня минають сотні людей, які в буденній і карантинній метушні не часто згадують про війну. А друга – це близькість розташування до Національної академії сухопутних військ ім.П.Сагайдачного та частини 80 ОДШБр, які мужньо боронили, зокрема, і Луганське летище.

Російсько-українській війні – більше шести років й суспільство схильне забувати про важкі події і смерті військових та добровольців, які відбивали свою землю від ворога. Цей пам’ятник нагадуватиме не про одну подію і навіть не про війну загалом. Він нагадуватиме про те, що цінність людського життя – найбільша. Майже кожен бій – втрата для армії, а кожне життя – втрата для цілої родини.

14 червня 2014го року над Луганськом увесь світ втратили 49 родин: це стало найбільшою одночасною трагедією Збройних сил України цієї війни. Осамотіли дружини і батьки, осиротіли діти. Це була жертва за нашу землю і цього забувати не маємо права.

Дякуємо усім, хто пам’ятає…

А от і кілька сюжетів про відкриття інтерактивного “Календаря війн” у Парку Культури

Суспільне ТБ — https://www.youtube.com/watch…

Еспресо — https://www.youtube.com/watch?v=QeoXWhO4_Bg

Канал “24” — https://24tv.ua/kopiyu-zbitogo-okupantom-litaka-il-76-vstanovili-novini-lviv_n1360637?fbclid=IwAR0Y3lcQfoiUT98zpq79DjphRJGV4I1BItVCeGhQMOSKKDWGUUY_UvsIp6Q

Дивись інфо — https://dyvys.info/2020/06/14/u-lvovi-vshanuvaly-pam-yat-desantnykiv-shho-zagynuly-v-lugansku-vstanovyvshy-minimodel-il-76-fotoreportazh/?fbclid=IwAR2Lg6VMvGMMzYdsmuiFsLaVt3WfgRU5UuxZPS2qastzS414QMJ1BXxChpw